| Home | Nieuws | Agenda | Over RESP Showproductions | Disclaimer |

The Full Minties

Eén akoestische gitaar, één piano, driestemmige zang, een vrolijk en authentiek geluid, een uitbundige show, een bovenmatige passie voor “The Great King of Rock and Roll” Mr. Elvis Aaron Presley en bovenal bijzondere kleding in de huiskleur mintgroen; dat is: “The Full Minties”.

Hoe het begon

The Full Minties werd opgericht in het voorjaar van 1998. Vier gedreven muzikanten vonden elkaar in een concept waarin muziek, theater, werk en hobby, naadloos op elkaar aansloten. Sinds dag één is ervoor gekozen om goedgekleed te gaan, want “every girl is crazy ’bout a sharp dressed man”! De eerste pakken die gedragen werden hadden de kleur mintgroen en na het zien van de film ‘The Full Monty’ werd de link naar de naam The Full Minties al gauw gelegd. De kleur is sindsdien in alle pakken teruggekomen en werd een van de handelsmerken. Bovendien betekent de Engelse uitdrukking ‘in mint condition’ in perfecte staat of puntgaaf en dat is precies waar The Full Minties voor staan!

De naam

Sinds dag één hebben The Full Minties ervoor gekozen om goedgekleed te gaan, want: “Every girl is crazy ’bout a sharp dressed man”! De eerste pakken die gedragen werden hadden de kleur mintgroen. En na het zien van de film ‘The Full Monty’ werd de link naar de naam ‘The Full Minties’ al gauw gelegd!! De kleur is sindsdien in alle pakken daarna teruggekomen. Mintgroen werd zelfs het handelsmerk. Bovendien betekent de Engelse uitdrukking ‘in mint condition’; in perfecte staat of puntgaaf en dat is precies waar The Full Minties voor staan!

Hoe het verder ging

Optredens op straat, cafés en diverse zalen wisselden elkaar in hoog tempo af en het repertoire breidde zich snel uit; van Ierse folk tot Chuck Berry, van Rob de Nijs tot Neil Young, van the Beatles tot eigen composities in het Engels en Nederlands. Vol overgave werd vanaf toen vijftig jaar muziekgeschiedenis in een nieuw, mintgroen jasje gestoken, waarbij de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw steeds een belangrijke rol hebben gespeeld én nog steeds spelen. Er mocht deelgenomen worden aan diverse festivals, zoals het Terschellingse Oerol, Noorderzon in Groningen, het Roggefestival van Ameland, Gouden Pet in Leiden en Etcetera la Strada in Amersfoort. Optreden op locaties als het PSV-stadion in Eindhoven of Sail Amsterdam was ook snel geen uitzondering meer, evenmin als het spelen voor organisaties als KPN, Westcord Golden Tulip, ABN AMRO, Rabobank of Airport Eelde.

Hoe het nu gaat

De performance van de groene groep, momenteel in de basis bestaande uit twee heren en een dame (Harry Voornhout – “Buddy”, Remko Wind – “Quintcy”, en Miranda Bolhuis – “Dolly”), is uitgegroeid tot een professionele, succesvolle en veelgevraagde act. Jaarlijks worden er tussen de 80 en 100 optredens verzorgd, op de meest uiteenlopende locaties en voor de meest uiteenlopende gelegenheden. Omdat er zowel versterkt als akoestisch gespeeld kan worden en specifieke thema’s of liedjes in het repertoire verwerkt kunnen worden, kan elke gebeurtenis een persoonlijk accent krijgen. Het repertoire heeft zich in de loop der jaren dusdanig uitgebreid dat het niet meer onder één noemer gebracht kan worden. Daarom is er voor gekozen om het repertoire op te delen in een aantal verschillende programma’s: The Rock and Roll Revue, Elvis & Elvis, Mintie Mixed, het Mintie Menu, The Mint Julep, Mintie Duo of Trio, DJ Mint-T en (M)intiem. Ook het gezelschap heeft zich in de loop van de tijd gewijzigd en uitgebreid. Wat ooit begon als een “gezellig bandje” is uitgegroeid tot een muziektheater collectief van hoog niveau, met acteurs, musici en zangers. Afhankelijk van het programma spelen en zingen er verschillende “Minties”.