| Home | Nieuws | Agenda | Over RESP Showproductions | Disclaimer |

NEIL YOUNG TRIBUTE BAND

NYT mert GijsbertDe spil in de Neil Young Tribute is muzikant Henri de Vries. Ruim 30 Jaar geleden draaide hij de platen
van Neil Young helemaal grijs:  Harvest, Tonight’s the Night, Zuma, American Stars and Bars, After the Goldrush…
Later ontstond bij De Vries de wens Young zijn muziek live uit te voeren en ging hij op zoek naar vrienden om het schier onuitputtelijke repertoire van Neil Young te vertolken.

In 2005 was de eerste aanzet: de muziek van Neil Young, de mooie rustige akoestische songs alsmede het gepassioneerde elektrische werk. Vele optredens volgden in allerlei bezettingen. De Vries is een muzikant met Drentse wortels en woont sinds geruime tijd op de zandgronden van Den Haag. Als gevolg hiervan heeft de Neil Young Tribute een Groninger en een Haagse bezetting. Samen Peter van Rees, natuurtalent op de gitaar, bassist Joppe van der Spoel, drummer Henk Huizing en zangeres Annelies de Bruin wordt in de Groninger bezetting met een vergelijkbare passie als Neil Young & The Crazy Horse gespeeld. Aangevuld met de Haagse lapsteel en viool bespeler Gijsbert Diteweg is de sound compleet.

Uit een eerder geschreven recensie over een optreden in Niehove:

Een avondje Neil Young Tribute kent veel vertier, vooral als je, zoals ik, overtuigd bent van Neil Youngs muzikale genialiteit. Wie zich waagt te verdiepen in Neils muziek heeft bij mij bij voorbaat reeds diverse streepjes voor, zodat een aantal uurtjes Neil Young Verering eigenlijk niet stuk kan. Bijzonder aardig aan de Neil Young Tribute is bovendien dat zanger Henri de Vries niet alleen op Neil Young lijkt, maar – sterker nog – ook als Neil Young klinkt. De stemgelijkenis is werkelijk verbluffend. Maar net doen alsof de echte Neil op het podium staat is eigenlijk niet mogelijk. De band laat het soleren namelijk over aan de kundige gitarist Peter van Rees, terwijl Neil dat dankbare werk in het echt zelf voor zijn rekening neemt.

Bezetting:

Henri de Vries – zang, piano, gitaar, mondharmonica

Annelies de Bruin – zang

Peter van Rees – gitaar

Gijsbert Diteweg – lapsteel, viool

Joppe van der Spoel – bas

Henk Huizing – drums